+
Ladataan haku

Mega Man X
15.03.2014 - Kirjoittanut: Naatiska - Kommentit

Mega Manit ovat NES:n tasokkainta pelikirjastoa. Super Nintendon tultua Mega Manit päivitettiin uuteen muotoon spin-off-sarja Mega Man X:llä. Mega Man koki SNES:n tehojen myötä suuren grafiikkapäivityksen. Super Nintendolle Mega Man X -pelejä on julkaistu vain kolme.

Sininen megamies on palannut
Mega Man X on tuttua Mega Mania uusilla mausteilla. Perinteisestä kaavasta ei ole siirrytty uusiin haaroihin, vaan meininki on melko tuttua konkareille. Pelin juonena on tuhota kaikki Maverickit, jotka ovat siis ihmisiä vastaan kääntyneitä robotteja. Maverickeiltä saadut aseet auttavat X:ää kukistamaan Sigman, joka alunperin ohjelmoitiin myös tuhoamaan Maverickejä, mutta kääntyi  itsekin ihmisiä vastaan. Maverickeitä tuhoamalla, saa niiden uniikit aseet itselleen. Jokaisella Maverickillä on oma heikkoutensa aseiden suhteen, joten ei ole niin yhdentekevää missä järjestyksessä pomot läpäisee. Haastetta voi etsiä lisää, menemällä pelin läpi käyttämättä mitään erikoisaseista.

Erilaiset kyvyt laajentavat peliä NES-pelien ajoilta. Esimerkiksi voit hyppiä seinillä ja luisua maata pitkin. Nämä tekevät pelaamisesta paljon moniulotteisempaa ja mahdollistaa erilaisia kikkoja tasosuunnitteluunkin.

Ei mitään päätä huimaavaa
Yleisesti Mega Manit tunnetaan hermoja raastavina peleinä. Mega  Man X kuitenkin tekee poikkeuksen kohtuullisen helpolla vaikeustasollaan. Kentät ovat ihan kekseliäitä, mutta eivät tarjoa armottoman vaikeaa loikintaa. Voisikin sanoa, että se vaikeus näkyy viimeistään pelin vihollisissa ja bosseissa. Onneksi näistäkin selviää kun keksii oikean keinon rökittää vihu. Pelin bossit vaativat nimittäin tietyn polun jonka mukaan ne kannattaa hoidella päiviltä.

Eipä ole Mega Mania ilman hyviä musiikkeja! Mega Man X sisältää oikeastaan vain pari erittäin mielenkiintoista kappaletta, mutta ei musiikit pelissä täysin kuraa ole, joskin hieman toistavia. Kuitenkin volyymiä pitää ihan mielellään hieman kovemmallakin pelatessa.

Ohjaus on erittäin sulavaa. Kontrollit tottelevat täydellisesti. Aseiden vaihto käy myös paljon kätevämmin R- ja L-napeista, kuin että ramppaisi taukovalikossa toistamiseen. Jotkin näppäinsijoittelut koen hieman epäergonomisiksi, mutta muuten moitittavaa ei löydy.

Nappaa varmasti
Mega Man X tarjoaa loistavaa viihdettä, vaikkei pituutensa puolesta kovin pitkäksi aikaa. Mega Manin ystäville tämä on lähes ehdotonta testata, mutta helppoutta ei tule pelätä. Pelin ollessa X-sarjansa ensimmäinen, ei edes haittaa vaikkei ole pelannut aiempia Mega Man -pelejä. Tällä on ihan hyvä tutustua Capcomin maskottiin.

Plussat & Miikat

+ Grafiikat
+ Kontrollit

- Lyhyt


9/10Loistava peli
Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä