+
Ladataan haku

Donkey Kong Country: Tropical Freeze
10.07.2014 - Kirjoittanut: Naatiska - Kommentit

Donkey Kong Country sarja tekee paluun sitten Wiin apinaloikka Donkey Kong Country: Returnsin jälkeen. Tällä kertaa tuttujen naamojen Donkey Kongin ja Diddy Kongin lisäksi Dixie Kong ja Cranky Kong lähtevät huurteiseen seikkailuun pelastaakseen kotisaarensa Snowmadin jäätyneestä vallasta. Sankarit sinkoutuvat kotisaareltaan kauas pois täysin uudelle alueelle. Matka on pitkä, ja vastaan tulee banaaneja, banaaneja, vihollisia, banaaneja sekä tietysti banaaneja.


Apina puussa, apina selässä
Pelissä pääasiallisesti pelataan Donkey Kongilla, mutta pelaaja saa kentissä avukseen tynnyreistä apuapina Diddyn, Dixien tai vanhan Crankyn. Jokaisella kolmella edellä mainitulla hahmolla on oma erikoisuutensa. Esimerkiksi Dixie voi lentää pieniä matkoja hiuksien toimien propellina tai Cranky hyppiä DuckTales tyyliin bambu-oksallaan. Kaikkia ominaisuuksia voi hyödyntää omintakeisilla tavoilla milloin missäkin tilanteessa. Jos yksin pelaaminen tuntuu tylsältä, voi co-oppina toisen pelaajan kutsua apinamaiseen seikkailuun mukaan.

Trooppista jäätä 
Vaikka nimestä voisi luulla pelin olevan vain jäätävää synkän talven sietämistä, se ei todellakaan ole sitä. Oikeasti pelin maailmat ovat hyvin trooppisia ja vasta lopussa päästään sinne hyytävään routaan. 

Tasosuunnittelu on erittäin oivaltavaa, esteettisesti näyttävää ja suunniteltu viimeisen päälle niin, että kuoleminen on aina pelaajan oma vika. Paitsi eräässä poikkeuksessa. Poikkeus on se, että joissain kentissä ruudulle tulee niin paljon sisältöä, ettei pelaaja tiedä mitä kuuluisi väistää ja miten. Objekteilla ruudun täyttäminen tuntuu lähinnä Wii Uun tehojen todistelulta ilman sen parempaa syytä.

Apinat turhautuvat
Peli ei yllä haasteellisuudessaan alkuperäisten Countryjen tasolle, mutta vaikeutta on sopivasti ja sitä on maustettu ylimääräisellä kerättävällä sälällä. Haastavuutta tasapainotetaan suurilla määrillä ilmapalloja (lisäelämiä), joskin hieman liikaa. Siinä vaiheessa kun palloja alkaa olemaan päälle 50+ niin niiden idea katoaa tyystin. Pelillisesti se ei haittaa, mutta Nintendo voisi ensikerralla vähentää lisäelämien tarjoilua tai jättää ne kokonaan pois. Raymanitkin pärjäävät ilman lisäelämiä, joten miksei Nintendon tasoloikatkin. 

Pomovastuksien voittaminen perustuu lähinnä strategian hiomiseen. Kuollessaan pelaaja joutuu bossin alkuun, jolloinka bossi käy aina saman reitin läpi hyökkäyksissään. Pelaajan pitää opetella niiltä suojautuminen, jonka jälkeen pääsee iskemään. Ihan toimiva ratkaisu, mutta pitemmän päälle alkaa turhautumaan jos viimeistä iskuaan vailla oleva bossi onnistuu tapattamaan pelaajan.

Banaaneja kerrakseen
Pituutta olisi jälleen kerran voinut olla sen yhden maailman verran lisää, mutta jos otetaan huomioon keräiltävien asioiden määrä niin pituudesta valitus menee pelkäksi nillitykseksi. Perus läpäisyn vetää muutamassa päivässä, mutta varsinaiseen 100% läpäisyyn vaaditaan jo huomattavasti enemmän aikaa. Plussaa tuo myös se, että läpimentyjä kenttiä voi palata speedrunnailemaan ja omat aikansa voi jakaa leaderboardseille. Sisältöä löytyy siis vaikka muille jakaa.

Donkey Kong Tropical Freezessä ensisijaisesti kaikki toimii, eikä jätä pelaajaa kylmäksi. Grafiikat ovat HD-laatuisia, joista jopa apinoiden karvat erottuvat selvästi. Ohjaus on erinomaisen tarkkaa ja hiottua, sekä kenttäsuunnittelu silmille mukavaa. David Wisen säveltämät mestariteokset siivittävät meininkiä swengaavalla tavallaan. Tasoloikan ystäville ehdoton hankinta.


9/10Loistava peli
Haluaisin olla eri mieltä. Kyseessä ei ole ehdoton hankinta. Mikäli olet Donkey Kong Countryn ystävä ja haluat pelata Donkey Kong Country Returnsin uudestaan hyvin pienin uudistuksin, kolmen kaverisi kanssa, on tämä harkinnan arvoinen, muttei ehkä vieläkään ehdoton. 


Aivan. Jos omistaa Returnsin, on tämä harkinnan arvoinen. Jos taas ei ole koskaan koskenutkaan apinoiden tasohyppelyihin tai viimeksi pelannut vain alkuperäisiä Countryja, on tämän hankinta erittäin suositeltavaa.  


Lucar, 

sinun mielestäsi nyt mikään ei ole "ehdoton hankinta".


Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä