+
Ladataan haku

Metroid Fusion
07.09.2014 - Kirjoittanut: RetroMake - Kommentit

Metroid Fusion on Nintendon vuonna 2002 julkaisema toimintaseikkailu. Peli on kuin vuoden 1994 Super Metroid, mutta Game Boy Advancen hieman kehittyneemmillä grafiikoilla ja suuremmalla määrällä toimintaa varustettuna. 

Perusidea on sama kuin edellämainitussa Super Metroidissa. Olet aluksi täysin avuton, huonosti varusteltu Samus, joka osaa vain muuttua Morph Balliksi ja ampua ritsan tasoisella aseella. Pelin edetessä saat kuitenkin kerättyä kokoajan lisää ominaisuuksia ja kykyjä avoimen maailman salaisista kolkista, jotka eivät ole kuitenkaan yhtä salaisia kuin Super Metroidissa.

Juonihan on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen: Samus laskeutuu SR-388-nimiselle planeetalle jossa jyllää X-parasiitti-pandemia. Parasiitti ehtii tarttumaan Samukseen keskushermostoa myöten, hän menee tajuttomaksi ja Samuksen asusta täytyy leikata suuria osia koska asua ei voida poistaa kokonaisuutena Samuksen ollessa tajuttomana, tämä vähentää hänen fyysisiä voimia huomattavasti.
Samus saa kuitenkin vastalääkettä, ja muuttuukin immuuniksi X-parasiiteille, joita voit kerätä pelin aikana saaden lisää energiaa. 

Kaikki ei mene kuitenkaan ihan putkeen, nimittäin asun osista muodostuu täydellinen Samus-kopio, SA-X, joka riehuu pitkin planeettaa tappavan aseen kanssa. Sinun tehtävä on mennä pitkin SR-388-planeetan eri sektoreita, kerätä voimasi takaisin ja tuhota X-parasiitin tartuttamat möllit, ennen kaikkea SA-X.

Toimintaa toiminnan perään

Jos täytyy valita toiminnan osalta valitsenko Super Metroidin vai Fusionin, valitsen Fusionin. Etenkin bossit ovat todella hektisiä, eikä niiden kanssa tule ikinä tylsää.

Peli painottaa muutenkin vähemmän paikkojen koluamista, toisinkuin Super Metroid. Sitä on kuitenkin sopivasti sen verran, että molemmat elementit kompensoivat toisiaan. Itsessään pelattavuus on taattua Nintendolaatua, pelaajahahmoa on mainiota orjuuttaa erilaisiin toimintoihin ja kaikki vain toimii. 

Lopullinen mielipide

Metroid Fusion on ehdottomasti GBA-pelien kärkikastia ja sitä kelpaa pelata aina kun haluaa jotain tunnelmallista, mukaansatempaavaa, toiminnallista ja seikkailuhenkistä Nintendoa. Pelistä ei löydy juurikaan valittamista, sen lisäksi että peli on todella lyhyt. Sen vetää helposti ensikertalaisena parissa päivässä, joka on surullista ottaen huomioon pelin korkean tason. Myös jotkut ääniefektit ovat todella liian kovalla verrattuna musiikkeihin.

Muuten en löydä mitään suurta valittamisen aihetta, grafiikat ovat todella hienot GBA-mittapuulla, värivalinnat ovat elegantteja ja grafiikassa on pieni sarjakuvamainen twisti, toisinkuin Super Metroidissa, kuitenkaan tunnelmallisuudesta säästämättä. Musiikku on hyvää (joskaan ei yhtä hyvää kuin jo monta kertaa mainitussa Super Metroidissa), pelattavuus pelaa. Nintendon tuntien loistavasti, sekä toimintaa ja seikkailua löytyy molempia juuri siinä määrin, että pelistä nauttii suurin siemauksin. 

Plussat ja Miinukset

+ Pelattavuus
+ Seikkailu
+ Toiminta
+ Musiikit
+ Grafiikat
+ Bossit
+ Tunnelma

- Särisevät ja musiikkin suhteutettuna liian kovalla olevat ääniefektit
- Lyhytkestoisuus

Voin suositella peliä kaikille joille Metroidit nappaa, ja vaikket olisi tutustunutkaan, ja pidät jostain em. elementeistä edes jossainmäärin, tutustu niinkuin olisit jo!


9/10Loistava peli
Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä