+
Ladataan haku

Mega Man V
19.09.2014 - Kirjoittanut: Naatiska - Kommentit

Mega Man nähtiin virallisesti viimeistä kertaa  Euroopan NES-konsoleilla sarjan viidennessä osassa. Eikä sarjan konsepti ole tälläkään kertaa kuihtunut kokoon. Mega Manien idea tuntuu olevan uusiutuva luonnonvara, sillä se ei tosiaan kyllästytä koskaan. Tuttuun tyyliin Mega Man V -pelissäkin hakataan kaikki Robotti Mestarit, ja tämän jälkeen hyökätään hyvin varustautuneena Dr. Wilyn linnoitukseen. Voiko tätä peliä sitten nostaa sarjassaan muiden yläpuolelle?

Juoni kulkee tuttua kaavaa, jossa Dr. Wily aikoo jälleen valloittaa maailman. Proto Man, joka on Mega Manin veli ja tämän apulainen, johtaa robottiarmeijaa tuhoamaan maailmaa. Tämän lisäksi hän kaappaa oman luojansa Dr. Lightin. Tästä kummastunut Mega Man päättää lähteä vastarintaan Proto Mania vastaan. Vastaan tulee kahdeksan eri Robotti Mestaria, joista jokaisen voitettuaan saa muutamia erikoiskykyjä. Tästähän Mega Maneissa on aina kyse.

Pelattavuus on tuttua NES-tyyliä, ja vieläpä parhaimmasta päästä. Mega Manin ohjastaminen on todella tarkkaa ja sulavaa. Aiemmista sarjan osista mukaan on lisätty mahdollisuus luisua pieniä matkoja maata pitkin ja näin mahtua ahtaista paikoista.

Vaikka nykyään Mega Man -sarja onkin jo kuopattu, aikoinaan tämä oli ehkä turhan samoilla linjoilla edeltäjiensä kanssa. Peliä onkin kritisoitu samankaltaisuudestaan. Capcom yritti epätoivoisesti tuoda uusia elementtejä, mutta loppupeleissä juuri mikään ei muuttunut. 

Täysin identtiseksi peliä ei voi edeltäjiin verrattuna kuitenkaan sanoa. Grafiikoita on tottakai paranneltu ja uusia ideoita ammennettu pelisuunnitteluun. Esimerkiksi painovoima muuttuu Gravity Manin kentässä ja Wave Manin kentässä pääsee ajelemaan vesijetillä. Erittäin varteenotettava seikka on, että pelin vaikeustaso on huomattavasti alhaisempi kuin sarjan aikaisempien osien. Voisin itse melko huonona pelaajana rehellisesti suositella tätä muille kasuaalimmeille pelaajille. Oikeasti nautin pelata, kun ei tarvinnut hampaat irvessä hakata ohjainta. Tämä on mielestäni harvinaista muissa Mega Maneissa.

Uskallan väittää Mega Man V yhdeksi suosikseni koko sarjassa. Musiikit toimivat ja grafiikat ovat edeltäjiinsä nähden kehittyneemmät. Peli on nautinnollisen helppo pelata läpi. Suosittelen ainakin uusia sarjaan koskematta olevia pelaajia aloittamaan tästä, jos haluaa kevyttä pelattavaa. Paatunut Mega Manittaja voi hypätä vaikka Mega Man X -sarjan pariin.


8/10Mainio peli
Mielestäni näissä Virtual Console -peleissä pitäisi olla maininta siitä, että ne saa Virtual Consolesta, mille alustalle ne saa Virtual Consolesta, sekä hinta VC:ssä.
Se saisi nämä näyttämään järkevämmiltä, nämä pelatut versiothan ovat nimenomaan VC-versioita.


Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä