+
Ladataan haku

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS
19.10.2014 - Kirjoittanut: Lucar - Kommentit

Super Smash Bros. -pelisarja on niitä pelisarjoja, jotka jakavat mielipiteitä. Joidenkin mielestä se on hyvä ja joidenkin mielestä se on tosi hyvä. Negatiivisia mielipiteitä ei oikein tunnu löytyvän, vaikka luulisi, että peli, jossa Nintendo-hahmot hakkaavat toisiaan kasuaalimeiningillä, saisi edes jonkun ryntäämään internetiin julistamaan pelin huonoudesta kaikelle kansalle. Uusin osa ilmestyy ensimmäisenä 3DS:lle ja joulun alla Wii U:lle. Onko taktiikka järkevä? En osaa sanoa. Itse tulen ostamaan myös Wii U -version saman sohvan moninpelin takia, mutta nyt käsissäni on 3DS-versio. Minä, Lucar, lähdenkin nyt selvittämään, onko tästä pelistä mihinkään, ja onko mielipiteeni eriävä muihin nähden.

49 apinaa ja 2 gorillaa
Ensi alkuun on sanottava, että hahmoja on paljon. Eniten on, ymmärrettävästi, Mario-sarjan hahmoja, yhteensä yhdeksän. Zelda-hahmojakin on neljä.  

Yhteensä hahmoja on 51, ja niistä kyllä riittää joku kaikille. Loppupeleissä iskuvalikoima ei vaihtele kovin paljoa, monilla hahmoilla kun on samantyyppiset miekanhuitelut ja syöksyiskut.
Hahmoista on käyty paljon taistelua internet-keskustelupalstoilla, joidenkin mielestä kloonihahmoja on liikaa, joidenkin mielestä niitä saisi olla vielä enemmän. Koska tämä peli on ensikosketukseni Super Smash Bros. -pelisarjaan, en omaa selkeää mielipidettä siitä, minkä hahmon olisin halunnut nähdä pelissä. Sen tiedän, että ainoat hahmot, joilla pelasin useammin kuin kerran, ovat Link, Mario ja Falco.

Sellaiset hahmot kuin Little Mac ja Rosalina ovat etenkin internet-peleissä petollisia vastuksia oikein käytettyinä. Little Mac jakelee armottomasti iskuja ja Rosalina voi käyttää Luma-apulaista tiukassa tilanteessa ja voittaa pelin. Tietysti nämäkään hahmot eivät toimi niin, että huono pelaaja ottaa Little Macin ja dominoi pelikenttää. Kaikki hahmot vaativat harjoittelua.

Yksin on yksinäistä
Mitä yksinpelaava voi tehdä Super Smash Bros. for Nintendo 3DS:n kanssa? Vaikka ja mitä. Mitä hauskaa yksinpelaava voi tehdä Super Smash Bros. for Nintendo 3DS:n kanssa? Riippuu vähän. Jos kokee oudot minipelit tai epätasavertaisten tietokonevastustajien hakkaamisen hauskana, vaikka ja mitä. Jos taas ei, SSB jää vähän kuivaksi.

Yksinpelissä on useampi pelitila. Kaikkein simppelein on Smash-moodi, jossa valitset vihollisten vaikeusasteen ja hahmosi, ja menet pieksemään vihollisia. Tämä on tietysti lähinnä harjoittelua varten, eikä pelitilasta saa oikeastaan mitään irti. Stadium-tilasta aukeaa valikko, jossa on kolme erilaista minipeliä. Yksi on Target Blast, jossa piekset pommia ja isket sen sitten rakennelmiin, joiden sorruttamisesta saat pisteitä. Toinen on Home-Run Contest, jossa piekset hiekkasäkkiä ja isket sen sitten kentälle. Pidemmästä matkasta saa enemmän pisteitä. Viimeinen tila on Multi-Man Smash, jossa valitset vihollisten määrän, ja piekset sitten Mii-hahmoja. Mitä enemmän piekset, sitä enemmän saat pisteitä.
Kuulostaako itseääntoistavalta? Sitä se onkin.

Ninternet
Eihän kukaan tätä säälittävän yksinpelitilan takia ostanutkaan. Internet-pelaaminen on se juttu. Voiko Nintendo ryssiä sitä?
No totta munassa voi. Netti on tahmea, ja jos yhdellä ei toimi, niin sitten kellään ei toimi. Kommunismi kunniaan!
Pelin keskeyttämisestä jaetaan 10 minuutin pelikielto rangaistuksena siitä, ettet halunnutkaan pelata viiden minuutin lagimatsia kolmea japanilaista Little Macia vastaan.

Mutta kyllä onlinessa valopilkkunsakin on. Saat valita, haluatko pelata kunnian vai huvin vuoksi. For Glory -osiossa ovat ne todelliset Big Macit ja putkimiehet, ja jos sinne kokemattomana uskaltaudut niin turpaan tulee. For Fun soveltuukin sitten ihan kaikille, ja siellä turpaan tulee ihan vain vähäsen.

No?
Nyt ollaan jännän äärellä. Onko se hauskaa?
Joudun myöntämään, että ei kovin. Soolotilassa ei ole mitään tekemistä, mutta sen ymmärtäisi, jos internet-puoli olisi hoidettu niin, että matsit toimisivat sujuvasti ja esimerkiksi tauoilla voisi kommunikoida muiden kanssa. Mutta kun asiat ovat miten ovat, ei peli oikein tunnu toimivalta paketilta.

Wii U -version tarjoama samalla konsolilla tapahtuva moninpeli varmaankin nostaa sen numeroa, mutta 3DS-versio ei saa allekirjoittaneelta seiskaa korkeampaa.


7/10Tyydyttävä tuotos
Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä