+
Ladataan haku

XType Plus
28.10.2014 - Kirjoittanut: RetroMake - Kommentit

Heräteostokset, nuo arvaamattomat ryökäleet voivat joskus olla hyvinkin kohtalokkaita pelaajan mielenterveyden kunnossapidolle, mutta joskus ne voivat osottautua hyviksi, kuten XType Plus-pelin hankinta. eShopista saatava pienehkö peli sai minut hankkimaan itsensä vain koska rahat riittivät nippanappa, ja koska genre on shooter.  

Vaikeutta joka iikalle

Sitten itse arvosteluun. Kuten jo mainittua, peli on sisällöltään suht.suppea, mutta vaikeutta, sitä kyllä riittää. Vastassahan on aina yksi vihollinen, joka kasvaa taso tasolta, ja täten panoksia lentää kymmeniä pitkin ruutua, aivan kuin japanilaisissa arcadepeleissä. 

Vihollinen koostuu monista eri osista, joista panoksia lentää, ja ne on tuhottava, ennen kuin kuolo korjaa. Pelistä löytyy kaksi tilaa; Perustila, Classic Mode, joka on yksinkertaistetumpi versio toimintapainotteisemmasta Plus Modesta, jossa tuhottavat, oranssinkeltaiset panokset lentävät monimutkaisessa kaaressa, vihollinen ampuu lasersäteellä, tasoissa on aikaraja sekä voit tuhota kaiken mahdollisen pommilla, osittain vaikeampi, osittain ei, päätä sinä. 

Uskaltaisin väittää, että XType Plus tarjoaa haastetta kokeneellekkin ammuskelijalle, joka on ihan virkistävää keskellä nykypäivän pelejä, jotka panostavat enemmän pituuteen, kuin vaikeuteen (kliseelaatikosta temmattua, tiedän).

Hämyistä indietyyliä 

Graafinen ilme on mielenkiintoinen; värikäs, indiemäisen yksinkertainen ja omaperäinen, ja juuri siksi sitä jaksaa katsoa keskellä kaaosta, vaikka hermot olisivat kuinka kireällä. Grafiikasta on vaikea keksiä moitteita, sillä se on vain yksinkertaisesti hienoa.

Sitä se on vain 
Mitä tästä sitten sanoisi? En äkkisiltään löydä näin yksinkertaisesta ja minipelimäisestä tuotoksesta suuria moitteita, sillä kaikki on niinkuin pitää; Se on vaikea, se on yksinkertaisella tavalla kaunis ja juuri sitä, mitä siltä voisikaan odottaa. Pelissä todella on potentiaalia melkoisen hyväksi ajantappopeliksi, juuri siksi että sen voi vain avata ja alkaa tykittämään. Antanen silti miinusta musiikkien puuttumisesta, sillä jonkin sortin teknomainen ja hektinen musiikki olisi painottanut, noh, hektistä tunnelmaa, sekä vaikeustason valinta lisärien muodossa olisi voinut olla hyvä optio, sillä ei niin kokeneille ammuskelijoille pelin muuriksi saattaa äkkiä muodostua se, ettei jaksa harjoitella täysillä, jotta pääsee eteenpäin. Muuten, kuten mainittua, peli on täysin sitä mitä siltä voi odottaa. Haluaisin antaa 8.5 (joka siis, yllätys yllätys pyöristyisi 9), mutta edellisten seikkojen takia lasken sen 8. 

Mutta, jos sinulta löytyy 3 euroa eShop-tililtä, haluat haastavaa ja simppeliä räiskintää ja tukea indiepelituotantoa, hanki tämä, et tule katumaan.


8/10Mainio peli
Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä