+
Ladataan haku

Super Castlevania IV
01.11.2014 - Kirjoittanut: Naatiska - Kommentit

(Arvostelu on alunperin julkaistu Sienilehdessä (2/2013))

Super Castlevania IV on Super Nintendolle julkaistu niin kutsuttu metroidvania-peli, joka yhdistelee tasohyppelyä ja toimintaseikkailua.

Vanha kunnon Cassu

Juoni on täysin sama kuin ensimmäisessä Castlevania-pelissä. Draculan kuolemasta on kulunut sata vuotta, ja hän nousee jälleen kuolleista pahat mielessä. Simon Belmont on klaaninsa viimeisin perheenjäsen, joten hänen tehtäväkseen määräytyy tuhota Dracula ja tämän pimeyden armeija. Ainoana aseenaan Vampyyrin tappaja -niminen ruoska.

Oikeastaan koko pelin on lähinnä tarkoituskin olla paranneltu versio alkuperäisestä Castlevaniasta. Hahmo on paranneltu ominaisuuksiltaan. Esimerkiksi ruoskan käyttö on monipuolisempaa, sillä sitä voi nyt huitoa kahdeksaan suuntaan tai pyörittää ympyrää. Kontrollit ovat myös aiempaa sulavammat ja hahmo tottelee ohjainta varsin hyvin, lukuun ottamatta joitakin poikkeus kohtia pelin loppupäässä.

Vaikeustasoja löytyy sekä normaali että vaikea. Niiden erot ovat pääasiallisesti vihollisten määrässä. Vihollisten paljous tekee pelistä vaikeamman, mutta muuten perusvihut hoituu helposti ruoskan hakkaamisella, jolloinka power-upit jäävät käytännössä hyödyttömiksi. Ainoat ärsyttävät vastustajat ovat kaikki mahdolliset lentävät otukset, joitaa on  vaikea tappaa, sillä ne pörräävät herhiläisinä ympärillä. Jos jotain pelistä puuttuu, niin energiaa sopisi löytävän useamminkin, sillä niistä pihtaillaan. Muuten vaikeustasot on oikein kohdillaan

Pomotaistelut ovat itseasiassa helppoja siinä vaiheessa kun tajuaa hyvän taktiikan bossien päihittämiseen. Pelistä löytyy pari pomovastusta, joihin tepsii myös pelkkä ruoskalla räiskiminen holtittomasti, mutta suurinpaan osaan pitää kehittää jokin tietty tapa toimia, tai kuolema perii helposti.

Draculan artistinen visio

Grafiikat ovat perus meininkiä, vaikka SNES:n tehoja ollaan yritetty puristaa ulos. Mainio kauhu-teema ollaan onnistuttu luomaan hyvin, ja tätä peliä pelaakin mielellään Halloweeninä. Loppujen lopuksi mitään mullistavaa ei ole kyseessä, mutta päihittää hyvin monien muiden Super Nintendon pelien grafiikat.

Äänimaailma ei tehnyt suurta vaikutusta. Musiikit ovat kyllä toimivia, muttei mistään sen eeppisemmästä ole kyse. Musiikkien parhaimmistoa löytyy pelin loppupäässä kun aiemmista Castlevania-peleistä tutut kappaleet soivat ja nostalgiatrippi on taattu.

Super Castlevania IV on oikein mainio toimintaseikkailu ja sopii Halloweenin tunnelmaan kuin nenä päähän. Super Nintendon tehoista on todellakin otettu irti ja siitäkin huolimatta peli toimii todella sulavasti.


9/10Loistava peli
Alunperin julkaistu Sienilehdessä juu, mutta hioin sitä hieman.  


Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä