+
Ladataan haku

Paper Mario: Sticker Star
24.02.2013 - Kirjoittanut: Naatiska - Kommentit

Nintendon ja Intelligent Systemsin jo Nintendo 64:ltä tuttu paperinen roolipeli-sarja saa jatkoa 3D:n voimin. Tällä kertaa Bowser haluaa pilata Sienivaltakunnan Tarrajuhlat ja piilottaakin kaikki kuusi Kuninkaallista Tarraa ympäri maata. Mario lähtee suurelle seikkailulle niin aavikoille kuin jäisille vuorille, yhdessä tarrahaltija Kerstin kanssa etsimään ja palauttamaan kaikki Kuninkaalliset Tarrat.

Paperista meininkiä
Voisi luulla ettei Super Mariosta saada roolipeliä, mutta 3DS:n Paper Mario todistaa jälleen toisin. RPG:mäiset seikkailut Sienivaltakunnassa on todella toimiva idea höystettynä pienellä tasohyppelyllä. Ulkoasu on simppeli ja peliä pelatessa pääsee helposti siihen vaikutelmaan että kaikki on tehty pahvista ja vielä kun soppaan lisätään 3D ruudusta ulos hyppivineen vihollisineen niin syntyy loistava tunnelma. Graafisen ilmeen lisäksi löytyy myös ihan mukiin meneviä taustamusiikkeja. Peli kuitenkin kierrättää hieman liiankin tuttuja teemoja, kuten aavikko tai viidakko. Eeppisyydellä ei ole siis lähdetty hurjastelemaan

Tarrallinen näyttö
Pelattavuus on taattua laatua, mutta 3DS:n potentiaalisia ominaisuuksia, kuten kosketusnäyttöä oltaisiin voitu käyttää myös muuhunkin kuin pelkkään tarrojen näyttämiseen. Esimerkiksi kosketusruudun kautta voitaisiin liimailla tarroja kenttiin. 

Pelimaailman paperisuus vaikuttaa pelattavuuteen näppärästi. Pelaaja voi Kerstin avulla halutessaan muuntaa  koko maailman pahviksi ja liimata tarroja. Tähän perustuukin simppelit puzzlet joissa pelaajan pitää löytää tietty paperin palanen joka löytyy usein rytättynä maasta ja liimata se takaisin paikoilleen jatkaakseen eteenpäin.

Toadit avun tarpeessa
Sticker Star ei yllätä pituudellaan. Kaikenlaista pientä puuhasteltavaa löytyy sieltä sun täältä, mutta varsinaisia sidequesteja toivoisi olevan enemmän. Kaupungissa tallustelevia Toadeja olisi  voitu hyödyntää paremmin, sillä kukapa ei haluaisi auttaa söpöjä pieniä sienipäitä arjen ongelmissaan. He ovat nyt vain lähinnä turhanpäiväisiä sivuhahmoja, jotka antavat vihjeitä mihin suuntaan mennä. Sivutehtävien vähyydestä huolimatta itse juoni ja tarrojen keräily tarjoaa hommaa riittävästi.

Tutut tarrat
Tarrat ovat pelin valttikortti. Niiden kautta tapahtuu roolipelimäiset kamppailut ja aivopähkinöiden ratkaisemiset. Tarroihin lukeutuu Mario-maailmasta tuttuja esineitä ja elementtejä kuten sienet, koopan kilvet ja kukat sekä niiden lisäksi erikoistarrat jotka ovat oikean elämän arkisia tavaroita. Tarroja irrotellaan pelimaastosta tienvarsilta joka on aluksi hauskaa puuhaa, mutta siirtyy ajan myötä rutiiniksi. 'Kiiltomerkki' varastoa voi myös kasvattaa kaupoista. Tämän lisäksi pelaajat voivat täydentää pelin sisäistä tarramuseota.


Kokonaisuudessaan Sticker Star on loistava peli, joka tarjoaa mainion pelikokemuksen. Sivutehtävien puutteessa uudelleenläpipeluun arvo laskee ja peli jää todennäköisimmin hyllyyn ensimmäisen läpäisyn jälkeen. Grafiikat ovat kuitenkin miellyttävät ja dialogien huumori iskee taatusti moniin. Paper Mario Sticker Star on loistava valinta niille, jotka eivät ole aijemmin sarjaan koskeneet

Plussat & Miinukset

+   Paperinen olemus
+   Hauska
+   3D
+   Tarrojen keräily

-  Sivutehtävien vähyys
-  3DS:n ominaisuusten hyödyntäminen
-  Vanhojen teemojen kierrättäminen


9/10Loistava peli
Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä