+
Ladataan haku

Squids Odyssey
02.11.2014 - Kirjoittanut: Lucar - Kommentit

Squids Odyssey ilmestyi kesällä, mutta vasta nyt pääsin 3DS-versioon käsiksi. Wii U:lle ja 3DS:lle ilmestynyt teos on teoriatasolla mielenkiintoinen: leikkimielinen RPG, jossa tönit vihollisäyriäisiä mustekaloilla, jotka kuuluvat eri hahmoluokkiin. Riittääkö tämä kuitenkaan pitämään mielenkiintoa yllä, maksaahan peli kolmetoista euroa?

Squids Odyssey on ilmeisesti spin-off -julkaisu iOS-laitteille ilmestyneille Squids-peleille, joista en itse tiedä mitään. Squids Odyssey on kepein roolipelimaustein varustettu vuoropohjainen... no ei tämä oikein roolipeli ole. Pelissä käytetään joko 3DS:n tattia tai stylusta, jolla lingotaan mustekaloja päin vihollisia. Mustekalat voivat surmata vihollisia joko tönimällä heidän elämämittarinsa tyhjäksi, työntämällä heidät laidan yli tai käyttämällä eri hahmoluokkien erikoisiskuja. Ampujat esimerkiksi voivat ampua yhden vihollisen per vuoro, taistelijat voivat laukaista hyökyaallon, joka työntää vihollisia kauemmas ja tekee paljon vahinkoa.

Perimmäisen aatteen äärellä
Periaatteessa peli on yritetty tehdä hiukan monimutkaisemmaksi. Voit ostaa kenttien välissä vaikkapa asusteita tai tarvikkeita, kuten elämää palauttavia sushirullia ja ninjaheittotähtiä. Loppupeleissä pärjäät kuitenkin hyvin pitkälle ihan vaan varomalla vihollisia ja yrittämällä töniä vahvempia möllejä kuiluihin taistelemisen sijasta.
Periaatteessa Squids Odysseyssa on paljon pelattavaa. Jaksoja on niin monta, ettei yhden käden sormet riitä niitä laskemaan, ja tasoja jokaisessa on kymmenisen kappaletta. Välillä saat konkkaronkkaan uuden hahmon, jolla on uusia kykyjä, jotta peli ei olisi niin itseääntoistava. Tämäkin päättyy kuitenkin niin, että käytät uudelleen ja uudelleen sitä lempihahmoasi, ja hänen vuoronsa päättyessä tai hänen kuollessa vaihdat toiseksi kätevimpään.

Ostaminen maksaa rahaa
Raha on paperia ja paperi on puuta. Puu on hiljalleen katoava luonnonvara. Puita ei kasva puissa, vaikka rahaa kasvaakin. Onneksi nykyään suurin osa rahasta pikku hiljaa muuttuu digitaaliseksi. Minä kuitenkin ostin paperirahalla pahvisen eShop-kortin, josta sain tarvittavan rahamäärän tähän peliin. Kannattiko? No, ei se oikeastaan. Kyllä tämän kohdalla olisin mieluummin valinnut maailman pelastamisen. Squids Odyssey tarjoaa kuitenkin pientä kesäistä hupia synkkeneviin syysiltoihin, ja jos tämä joskus saapuu alennukseen, kannattaa ostaa. Ei tämä peli ainakaan ihan heti lopu, vaikka se sisältö onkin aika samanlaista.


8/10Mainio peli
Ellen väärin muista, niin tämän ostaessa voi ladata pelin sekä Wii U:lle että 3DS:lle, mikä on varsin harvinaista Nintendon alustoilla.

Hyvä arvostelu, nautin tästä.


Cross buy on hoidettu kyllä todella huonosti. Se toimii vain Euroopassa, ja vain silloin jos ostaa 3DS-version. Wii U -version ostaneet eivät siis saa kuin yhden version.
Jos siis 3DS löytyy, kannattaa ostaa peli sille, koska saat kyllä pelin myös Wii U:lle.   


Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä