+
Ladataan haku

Super Smash Bros. for Wii U
08.02.2015 - Kirjoittanut: Naatiska - Kommentit

Kaikille lienee selvää, että on loistava idea sulloa tappelupeliin muutama tusina Nintendo-maskotteja turpasaunomaan keskenään. Super Smash Bros. -sarja on noudattanut tätä ideaa jo useamman vuoden ajan, eikä petä vieläkään edes sarjan viidennessä osassa. Super Smash Bros. for Wii U todistaa ja näyttää kenties viimeistä kertaa, että sarja on edelleen voimissaan.
  
Tutusta kaavasta ei tosiaan olla poikettu, mutta sisältöä on lisätty entistä enemmän verrattuna aikaisempiin Smasheihin. Hahmoja on revitty monista pelisarjoista ja yhteensä niitä kertyy huimat 52 pelattavaa hahmoa, joista onneksi suurin osa on täysin uniikkeja. Ikävä kyllä muutama kloonihahmo löytyy, kuten Marth ja Lucina. Puhumattakaan Pitistä ja Dark Pitistä, jotka ovat nekin toistensa kopioita. Näistä klooneista huolimatta hahmoja on oikein kiitettävä määrä kuitenkin, ja jokaiselle pelaajalle löytyy varmasti mieleinen. 
 
Kenttiä löytyy myös joka lähtöön, mutta harmillisesti tässä pelissä on kenties sarjansa huonoin valikoima, jos suhteutetaan hyvien ja huonojen kenttien määrää. Hyvin monessa tasossa kenttäsuunnittelu on tyritty täysin ja retrokentiksi (kenttiä jotka on otettu sarjan aiemmista osista) on onnistuttu valitsemaan myös huonoja kenttiä. Onneksi Nintendo keksi luoda jokaiselle kentälle erikseen Final Destination -moodin, jossa kenttä yksinkertaistetaan littanaksi lätyksi. Näin ei tarvitse aina pelata vain originaalissa Final Destination -kentässä ja kuunnella samoja biisejä joka kerta.  

Pelin musiikkiraita onkin sitten taivaallista korvakarkkia. Kuvittele albumi, johon on koottu kaikki Nintendo-pelien hittibiisit. Smash toteuttaa tämän käytännössä ja lopputulos on kultaa.   

Smash-sarjassa pelaaminen yleensä jaetaan kasuaaliseen partyilyyn ja kilpailulliseen competiveen. Ensimmäistä kertaa koskaan Nintendo on ottanut tämän seikan huomioon, ja peli on mielestäni onnistuttu tasapainottamaan molempia osapuolia tyydyttäväksi. Tietysti kaikista kyynisimmät Meleen-pelaajat saattavat inhota joitakin teknisiä ratkaisuja. Toisaalta verrattain vaikkapa Brawliin jossa hahmot liukastelivat satunnaisesti, on kilpailullisen pelaamisen tukemisessa edistytty hyvin Nintendon suunnalta. Pelin tempo on oikein passeli ja monia Melee-konkareita varmasti ilahduttaa, että peli tukee vanhoja GameCube-ohjaimia.

Pelin kasuaalisemmalta puolelta on pakko kritisoida esineitä. Esineitä en itse käytä normaalisti, mutta tutustuin valikoimaan ja sieltä löytyy todella monta huonosti suunniteltua ja ylivoimaista härpäkettä, jotka eivät tosiaan ole hauskoja tai lisää iloa partypeliin. Esine joka vie pelaajan automaattisesti siltä istumalta ulos kentältä ei naurata edes kehnoudellaan.  

Pelissä on todella panostettu pelitilojen määrään. Erilaisia moodeja löytyy varmasti enemmän kuin ihmiseltä sormia, joten niihin kaikkiin tutustuessa pyörähtää useampi tunti ellei päivä. Voin rehellisyyden nimissä todeta etten ole vielä kaikista kritisoituimpaan Smash Tour -pelitilaan kajonnut, sillä muu sisältö on vienyt kaiken ajan. 

Pelitiloja tosiaan löytyy, mutta muutama niistä on enemmän tai vähemmän onnistuttu pilaamaan. Vanha kunnon Target Smash on korvattu jollain Angry Birds kyhäelmällä, jota jaksoi muutaman minuutin mättää. Onneksi tutut Home-run Contest, Multiman Smash tai All-Stars ovat mukana. 

Ennen kaikkea, Super Smash Bros. Wii U on moninpeli, ja nimenomaan samalla sohvalla. Moninpelissä on pistetty todella ranttaliksi, sillä se tarjoaa jopa 8 pelaajan samanaikaisen pelaamisen. Yksinpeli ei kaikkia jaksa innostaa alkuhuuman jälkeen, mutta onneksi kaltaisilleni yksinäisille susille löytyy myös Online-tila, jossa pääsee mätkimään internetin välityksellä kavereitaan tai maapallon toisella puolella asustelevia. Tämä edellyttää tietysti edes kohtalaista internet-yhteyttä. 

Loppujen lopuksi uusin Smash tarjoaa paljon eikä jätä ketään nurkkaan ruikuttamaan. Sisältöä on vaikka muille jakaa, ja muutamia olennaisia lisäyksiä on vielä tulossa päivityksien mukaana. Pikkuvirheitä on Nintendolta lipsahtanut sinne tänne, mutta en anna niiden haitata pelikokemusta. Kaikin puolin Super Smash Bros. Wii U on loistavaa viihdettä ja erityisesti moninpelinä. Sitten vain oitis järjestämään peli-iltoja tämän kanssa porukalla. 


9/10Loistava peli
Jorma was here. 


Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä