+
Ladataan haku

The Legend of Zelda: Wind Waker HD
14.06.2015 - Kirjoittanut: Naatiska - Kommentit

Nykyään markkinoille pusketaan paljon kaikennäköisiä remasteroituja versioita vanhoista klassikoista. Jotkut peliyhtiöt tyytyvät vain grafiikan teräväpiirtotasolle päivittämiseen, mutta remasteroituihin versioihin lisätään usein myös uutta tavaraa ja kohennetaan pelikokemusta muilla keinoilla. Nintendo lähti mukaan remake-pelien junaan tuomalla GameCube-klassikon Wind Wakerin nykyaikaan. The Wind Waker HD on nimestään huolimatta paljon muutakin kuin vain teräväpiirtopäivitys.

Tarinamme sankari - pieni poika nimeltä Link - asustaa pienellä saarella keskellä ei mitään. Seikkailu voi alkaa, kun Link lähtee pelastamaan kidnapattua pikkusiskoaan. Apunaan hänellä on pieni puhuva purjevene, joka neuvoo Linkiä merellä seilailun ohella. Pikkusiskon pelastamisen lisäksi Linkiä odottavat paljon suuremmat kuviot, joista hänellä ei ole aluksi tietoakaan.

Pelin juoni on mielestäni sarjansa parhaimmistoa ja se onnistutaan kertomaan hyvällä tavalla pitkin peliä ripottelemalla tiedon jyviä siellä täällä. Kaikessa sympaattisuudessaan Link on myös varsin samaistuttava hahmo.

The Wind Waker HD perustuu suurella merellä seilaamiseen ja pelialue todellakin on laaja sekä avara. Saaria löytyy runsaat 49 ja jokainen niistä sisältää aarteita ja vaihtelevan määrän tutkittavaa. Takaiskuna todettakoon, että monet saarista ovat hyvin pieniä, joten niiden tutkimisessa ei mene kauaa. Se ei kuitenkaan menoa täysin latista, sillä kaikesta huolimatta pelissä on runsaasti sisältöä.

Wind Wakerin graafinen tyyli herätti aikoinaan paljon närää Zelda-faneissa, sillä realistisen animoinnin sijasta saatiinkin piirretyn tyylisiä maisemia. Itse kuitenkin tykkään pelin visuaalisesta puolesta, joihin pelin musiikit sopivat kuin nenä päähän. Ja nyt Wii U:n myötä koko hoidon pääsee kokemaan loistavalla laajakuvalla ja 60 FPS ruudunpäivityksellä!

Vaikka originaalin Wind Wakerin ja HD-version grafiikoissa ei lopulta ole suuria eroja, Nintendo on muokannut peliä positiiviseen suuntaan muilta osin. Esimerkiksi merellä seilaaminen ei enää ole puuduttavan hidasta peliin lisätyn Swift Sail -purjeen ansiosta. Se nopeuttaa veneen seilausnopeutta tuplasti ja matkat aavalla merellä taittuvat käden käänteessä.

HD-version toinen suuri ominaisuus on vaikeutettu Hero Mode, jossa pelaaja ottaa kaksinkertaisen määrän osumaa vihollisista, eikä sydämiä löydy maastosta. Oikein näpäkkä pelitila, sillä alkuperäinen Wind Waker oli allekirjoittaneen mielestä turhan helppo vaikeustasoltaan.

Ja on oikeastaan vieläkin. Hero Moden vaikeutuksista huolimatta peli ei tarjoa kummoista haastetta. Joissakin puzzleissa voi kyllä vierähtää muutama minuutti, mutta nekäänn eivät älyttömästi kutkuttele hoksottimia. Sanoisin Wind Wakerin olevan sarjansa helpoimpia pelejä, mitä tulee puzzlejen haastavuuteen. Toisaalta hyvänä puolena on se, että pelissä voi edetä suoraviivaisesti eikä ärsyttävän vaikeita ongelman ratkomisia ole tiellä

Gamepad ohjain tarjoaa uudenlaisen tavan pelata, kun valikoissa kikkailu hoituu kätevästi kosketusnäytön kautta. Kartan vilkaisu helpottuu huomattavasti ohjaimen näytön ansiosta sen sijaan että joutuisi erikseen menemään taukovalikkoon ja katsoa sieltä. Myöskin esineiden vaihtaminen käy nopeasti ja vaivatta sormea sipaisemalla.

The Wind Waker HD on loistava esimerkki onnistuneesta remakesta. Remasteroitu peli itsessään tarjoaa mahdollisuuden päästä käsiksi tähän loistavaan mestariteokseen nuoremmille pelaajille ja niille jotka tämän aikoinaan missasivat. Kaikessa ikonisuudessaan koko paketti on erittäin toimiva eikä ikä paina.


9/10Loistava peli
Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä