+
Ladataan haku

New Super Mario Bros. U
25.06.2013 - Kirjoittanut: RetroMake - Kommentit

Mario iskee jälleen. Ensimmäistä kertaa HD:nä. Wii U:n julkaisupelivalikoima oli hyvä,muttei pelejä liikaakaan ollut. Nintendo päästi ulos ainakin kaksi yksinoikeuspeliä: Nintendo Landin ja New Super Mario Bros U:n. Jälkimmäisen aion arvostella nyt.           

Juoni ei ole isossa osassa, taaskaan
Kautta aikain (80-luvulta lähtien) on tiedetty että Mariotasoloikat eivät tarjoa minkäänlaista juonellista herkkua, eikä asia muutu NSMBU:nkaan kohdalla. Sama kaava toistuu taas kerran:Peach kidnapataan Bowserin johdosta ja Marion täytyy pelastaa hänet, tosin tälläkertaa Mario heivataan jonnekkin huitsinnevadaan ja hänen täytyy mennä pelastaamaan Peach pikkuhiljaa helevetin porteiksi muuttuvasta linnastaan. Juoni ei siis tälläkään kertaa sisällä syvällisyyttä ja yllättäviä käänteitä, mutta kuten tiedetään, ei Marion kuulukkaan sisältää kummoista juonta. Tälläkin kertaa Bros-peli on helppo nakata konsoliin ja ottaa rennosti välittämättä siitä, seuraako juonta. Se on nykypeleissä suht.harvassa.

Kontrollit pelaavat loistavasti, taas kerran
Peliä voi pelata joko Wiimotella NSMBW:in tyyliin, tai Gamepadilla. Mikään ei ole muuttunut. Mariota on taas kerran suoraan sanottuna nautinnollista liikuttaa ohjaimella. Jos olette pelanneet NSMBW:tä, niin kontrollit ovat samanlaiset kuin siinä, eli loistavat. Toki joitain uusia kikkoja on lisätty. Esim moninpeli-iloa lisäämään on laitettu se, että yksi pelaajista voi lisätä palikoita ruudulle ns.Boost Mode-tilassa, samalla kun muut pelailevat perinteisesti Wiimotella. Sillä on hyvä auttaa esim.aloittelevia pelaajia ja onhan se muutenkin aika mukava lisä peruspelaamisen lisäksi.

Graafisesti ei yllätetä, taaskaan
Kuten alussa mainitsin, ja monet tietävätkin, Mario on nyt ensimmäistä kertaa HD:nä. Mutta mutta...ensimmäisien kenttien jälkeen ihmettelee graafikoiden innostusta pelin taustojen tekoon. Toki onhan hahmot mukavan tarkkoja ja värit upeat, mutta liian laiskasti tehty yksinkertainen graafinen ilme jää hieman riman alle. Vaikkakin yksinkertaisuus on 2D-Marion valtti, niin silti oltaisi voitu ottaa HD:stä enemmän iloa irti.

Vaikeustasolla ei yllätetä, taaskaan
Vaikka monet kriitikot ovat maininneet, että peli tarjoaa haastetta enemmän kuin NSMBW, ei näin todellakaan ole. Toki uudenlaiset haasteet, kuten kolikonkeruuhaasteet ja Boost Mode-haasteet ovat eri luokkaa, mutta Story Modessa peli ei tarjoa haastetta nimeksikään. Pelin jälkeen on kirjaimellisesti tyhjä olo, eikä se parane siitä kun laskee että on pelannut varmasti kaikki maailmat. Tähtikolikoiden keruu on toki asia erikseen, mutta pelin pelaa silti alle vuorokaudessa helposti läpi.

Yhteenveto
New Super Mario Bros U on osaltaan toki peruserinomainen Mariotasoloikka, mutta pelin compliittaamisen jälkeen on todella ristiriitainen olo. Kun Story Moden on vetänyt läpi ilmenee monta kertaa kysymykset: "Montako näitä maailmoja oikein olikaan","Oliko tää oikeesti tässä" ja "Ette oo tosissanne,näin helppo peli!?". Ilman haasteita ja Boost Rush Mode-pelitilaa peli olisi pelkkä ristiriita klöntti vailla sitä ymmärrystä, miksi se on julkaistu. Näistä kaikista lievistä haukuista huolimatta voin suositella peliä kaikille Mario-faneille, jo sen takia että Mario nähdään teräväpiirtona, vaikkakin kuten mainittua graafinen ilme jää hieman toivomisen varaan. Marion lievä juurille paluu Super Mario Bros 3:sen ja Super Mario Worldin merkeissä on myös mukavaa.

Plussat ja miinukset:

+Hyvä tasosuunnittelu
+ Uusi liito-orava power-up sekä paluu juurille
+ Hienot värit ja tarkemmat hahmot
+ Hyvää moninpeliviihdettä
+ Haasteet ja Boost Rush Mode

- Tylsistyttävän helppo
- Hienoista väreistä ja tarkoista hahmoista huolimatta ensimmäisen maailman jälkeen taustojen ja kaikkien muidenkin spritejen yksityiskohdat jäävät suht.vähiin
- Samat musiikit jotka ovat olleet New Super Mario-peleissä jo 6 vuotta
- Ei äärimmäisen paljon mitään uutta, mitä nyt vauvayosheja yms. on.


7/10Tyydyttävä tuotos
Arvostelu kirjoitettiin Sienifoorumille alunperin: 28.12.2012 edit. vuosikorjattu


Naatti, ootko kännisssä? Peli ei siis vielä ole tullut ja arvostelukin tulee sienifoorumille tulevaisuudessa?


Jooh, vuosiluvut mennyt väsyneenä kai sekaisin :3 


Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä