+
Ladataan haku

Luigi's Mansion 2
17.08.2013 - Kirjoittanut: Naatiska - Kommentit

GameCuben julkaisupeli Luigi's Mansion oli vallan mainio tekele ja kuuluukin yhä parhaimpien pelien listaani. Kyseinen pelihän on kokonaan Luigin oma täysverinen seikkailu, jossa hän metsästää Poltergust 3000 -nimisellä imurilla Ghostbusters tyyliin. Luigihan oli vieläpä suosikkihahmojani, joten jatko-osaa jäin odottamaan vaikka Nintendon johtoportaan oven eteen sateessa. 

Luigin seikkailut haamutalossa 
Nyt 10 vuoden jälkeen, Nintendo on viimein julkaisut Luigi's Mansion 2:n hieman yllättäen 3DS:lle. Jostain syystä Nintendo siirsi pelinkehityksen Next Level Gamesille, joka tiedetään parhaiten Wiin Mario Strikers Charged Footballista. Kyseinen tiimi teki Luigista paljon elävämmän, mutta samalla pelin synkkä ilme vaihtui hieman valoisammaksi ja pirteämmäksi huumorilla höystettynä.

Tällä kertaa pelissä on enemmän haastetta mukana, sekä hivenen enemmän tutkittavaa. Suurin ero edelliseen peliin on se, ettei Luigi joudu putsaamaan vain yhtä kartanoa, vaan 5 täysin erilaista haamutaloa omine teemoineen. Itse ainakin alkuperäisen pelin fanina petyin tähän ratkaisuun, mutta kun otetaan huomioon että pelin pitää soveltua käsikonsoli-alustalle, on ratkaisu kaikenkaikkiaan loistava. Pelin läpäisyyn kestävä aikahan ei ole kummoinen, mutta jos kerää kaikki esineet ja nappaa Boo-haamut, niin tekemistä pitäisi riittää pitkään.

Uusia kujeita
Itse peliä on uudistettu moniltakin osin. Täysin holtiton professori E. Gadd on luonut uuden imurin nimeltään Poltergust 5000. Se on edeltäjäänsä paljon tehokkaampi ja sillä on paljon uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi hieman pelin edetessä pelaaja saa käyttöön Dark Light Devicen, joka paljastaa näkymättömät esineet. Haamujen nappaaminen ei olekkaan enää niin helppoa kuin heinän teko, sillä Luigin pitää taskulampulla ensin sokaista haamut lampulla, ennenkuin ne voi imaista talteen. Varjoisa puoli asiassa on kontrollien kankeus. Taskulamppua on vaikea suunnata oikeaan suuntaan ratkaisevalla hetkellä, sillä peli ei tue Circle Pad Pro -lisäohjaintattia.

Toinen kritiikin aihe on tottakai tallennuspisteiden uupuminen. Luigin kuollessa koko tehtävän joutuu aloittaa alusta aivan juuriaan myöden, ja tuppaa ärsyttämään varsinkin loppupuolella peliä. Vaikeusastetta ei ole onneksi nostettu alkuperäisen pelin tasolta juuri lainkaan, joten ärsyttäviä äkkikuolemia ei esiinny.

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta
Bonuksena peliin on myös lisätty moninpeli sekä paikallisena että verkon välityksellä. Moninpeli-tilassa pelaajien pitää nappailla yhteisvoimin erilaisia haamuja ScareScraper-rakennuksessa. Se toimii vallan hyvin, ja on juuri sitä mitä alkuperäinen Luigi's Mansion kaipasi. Tukalan paikan tullen kavereiden kanssa pelailu voi koitua todella hektiseksi, mutta loppujen lopuksi se on hauskaa ja huoletonta ajanviihdettä. Sen kummallisempaa moninpeli ei tarjoakkaan, kuin hauskanpitoa ja tasapainoittaa loistavasti hieman syvällisempää yksinpeliä.

Luigi's Mansion 2 on juuri se, mitä 3DS tarvitsi täydelliseen pelikokoelmaan, vaikka Wii U olisi kaivannut sitä hivenen enemmän huonojen myyntiensä vuoksi. Vaikka haluaisin antaa tälle täydet pisteet, silti pari pientä seikkaa väkisin alentaa arvosanaa. Joka tapauksessa, kyseinen tuotos on omiaan juhlistamaan Luigin vuotta ja sanoisin jopa että Luigin paluu haamujen metsästykseen on ollut vuoden kohokohtia jo heti kättelyssä. Jos harkitset tämän ostamista, lopeta harkitseminen ja suorastaan tyrkytä rahojasi myyjälle.

Plussat ja miikat

+ Animointi
+ Paljon tutkittavaa

- Musiikit eivät ihastuta toistavuudellaan
- Kankea ohjattavuus


9/10Loistava peli
Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä