+
Ladataan haku

Batman Arkham Origins
30.12.2013 - Kirjoittanut: RetroMake - Kommentit

Batman on taas palannut. "Entistä ehompana kuin koskaan". Ja nimenomaan "entistä". Batman: Arkham Originsissa nimittäin nimensä mukaisesti käydään läpi miten päädyttiin nykyhetkeen, hetkeen kun Batman ja isot rikollisorganisaatiot käyvät pientä sisällissotaa.

Yleinen toteutus ja idea
Arkham Origins on pelillisesti melkein täysin identtinen kuin aikaisempi osa, Batman Arkham City. Yksi eroavaisuus on se, että rikollisliigat toimivat jokseenkin yhteen hiileen, toisinkuin Arkham Cityssä, jossa ne toimivat suurimmaksi osaksi erillillään (tämä perustuu vain muistikuviin). Pelissä on pari uutta asetta, kuten sähköhanskat (Shock Gloves). Hiiviskely -ja tappeluosuudet ovat aika samaa kauraa kuin aikasemmissakin osissa, eli hiiviskely ahdistavaa ja tappelu yhtä hektisyyttä. Ei siis perusidealtaan paljoakaan uudistusta, ja ehkä parempikin niin.

Tarina
Tarinallisesti peli ei mielestäni ulotu läheskään yhtä hyvälle tasolle kuin AC, vaan jää enemmänkin pintaraapaisuksi. Pitkistä ja runsaista cutsceneistä huolimatta vihollisten sunmuiden elämäntarinoita ei sen syvemmin käsitellä. Itse olisin toivonut että Harley Quinnin historiaa olisi käsitelty enemmän, sillä hän näkyi pelissä vain muutaman kerran. Tämä on varmasti inhottavaa uusille pelaajille jotka eivät välttämättä osaa päätellä kenestä on kyse. Pelin seinäänloppuminen myöskin harmitti, siitä lisää seuraavan kappaleen loppupuolella.

Pelattavuus ja sisältö
Arkham Originsn pelattavuus on aikalailla identtistä aiemman osan kanssa, mutta bugeja, niitä löytyy. Ilmeisesti Warner Brossille tullut "hieman" kiire pelin julkaisun kanssa. Pelissä on useita enemmän tai vähemmän häiritseviä bugeja, mutta suurinosa on vain harmittomia ja ns."perusbugeja", joita voi kenelle tahansa ohjelmoijalle sattua. Häiritseviin lukeutuu se kun Batman jää itsekseen pyörimään ympyrää pelin avatessa, jolloin peli pitää restarta jotta lähtee toimimaan, ja kun kartta katoaa kokonaan Gamepadin ruudulta. 

Tästä päästään ehkä suurimpaan pettymykseen, eli siihen, että Gamepadia käytetään todella vaatimattomasti, eli pelkästään karttana ja joskus harvoin myös rikospaikan tutkimiseen (jippii). Hakkerointi ja inventory, jotka AC:ssä toimivat Gamepadin näytöltä käsin, toimivat niinkuin muissakin konsoliversiossa. Tämä ei olisi ongelma jos inventroy ei olisi paljoakaan näppärämpi näytön kautta, mutta kun se on. Tähän meni hetki totutella, mutta kyllä siihen tottui.

Mainitsinkin jo seinäänloppumisesta. No, sinäänsä on hämäävää että sivutehtävät kattavat todella paljon läpipeluuprosenteista, noin 70%, jolloin hämäännyin ja luulin että peliä on vielä n.30 % jäljellä, kunnes sain tietää, että peli oli siinä. Tuo edellä mainittu ei siis ollut se ongelma, vaan se, että lopussa ei vain tullut minkäänlaista ahaa-elämystä. Odotin jotain rohkeampaa ja massiivisempaa (ja haastavampaa) pomotaistelua, mutta ei. Tästä tulikin mieleen että pelin pomotaistelut jäivät erittäin laimeiksi. Toki niissä sai etsiä oikeaa taktiikkaa jonkinaikaa, mutta ne eivät tuntuneet pomoilta, toisin kuin AC:ssä, vaan lähinnä hieman haastavilta perusvihollisilta, joissa hervottomat cutscenet. Toisin sanoen bossit eivät olleet lainkaan uniikkeja. 

Yhteenveto
Batman: Arkham Origins oli periaatteessa lievä pettymys, mutta ottaen huomioon, ettei Warner Brossille ei varmastikkaan ollut helppoa kulkea Rocksteadyn jalanjäljissä. Tarkoitan, ettei ollut varmasti helppoa tehdä samaanaikaan sopivan haastava, pitkäkestoinen, juonea seuraava ja ennenkaikkea todella laadukas supersankaripeli, peli on kohtuullisen tasokaskin. Arkham Originsissa on tallella sama synkeä ja tiivis tunnelma ja ulkoasu, ja kyllä tätä mielellään pelaa, jos ei parempaakaan löydy. Kuten odottaa saattaa tämä ei yllä aikaisempien Arkham-pelien tasolle, mutta ei ole aivan sysipaskakaan. Vain hieman idealtaan köyhä ja äkkipikaisesti julkaistu supersankaripeli.


8/10Mainio peli
Lähetä viesti
Kommentointi on poistettu toistaiseksi käytöstä